Prva kreativna izložba polaznica kreativnih radionica

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. listopada 2019. - 8:43
Autor: 

Kreativni centar Tivat jučer je organizirao prvu izložbu radova polaznica kreativnih radionica u kafe baru Regata. Izložba predstavlja dio  projekta „Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi”, koji se sprovodi u Općini Tivat, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji financira EU, a sprovodi Program ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Iva Gopćević  Čelanović, predstavnica Kreativnog centra Tivat je zahvalila prisutnima na dolasku i podršci.

„Napravili smo izložbu radova polaznica kreativnih radionica u okviru projekta „Žensko socijalno preduzetništvo u kulturi. Suštinski cilj je da se neke stvari  u zajednici mijenjaju u smislu da nam svima treba određeni prostor za kreativno stvaralaštvo i izlaganje. Smatramo da ovo što radimo i što bi svi zajednički mogli u perspektivi da doprinosimo vrijedi zapravo u širem smislu za širu zajednicu da se nalazimo, da dođe do razmjene nekih novih energija, tema misli, koje nas sve zajedno dotiču…“- istakla je Iva Gopčević Čelanović .

U narednih pet mjeseci očekuje se  da polaznice pokažu svoju kreativnost što će sigurno i učiniti uz  potporu voditeljica radionica. Moramo naglasiti da su radionice besplatne i da su svi dobrodošli. Uz pozitivnu energiju, kreativne ljude i talent ne možete pogriješiti!