Prvi solistički koncert Ive Pavlović na Ljetopisu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. kolovoza 2023. - 11:52
Autor: 

Foto: Studio Media Pro

Sinoć je, u okviru Barskog ljetopisa, u galeriji Dvorca Kralja Nikole u Baru održan prvi solistički koncert mlade pijanistice Ive Pavlović.

Iva Pavlović rođena je 2002. godine u Baru, gdje je usporedo završila osnovnu i muzičku školu, dok je, paralelno s Gimnazijom u Baru, završila Srednju muzičku školu za talente „Andre Navarra“ u Podgorici, u klasi prof. Jelene Dobrković. Trenutno je studentica 2. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Cikojevića. Tijekom školovanja osvajala je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Zlatnu liru je osvojila na XLIV. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, prvu nagradu na VII. Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Smederevu, drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju u “Polyhymnia” u Skoplju i na Pijanističkom natjecanju “Slavenski”u Novom Sadu, treću nagradu na Međunarodnom natjecanju “Nikolai Rubinstein” u Parizu i Međunarodnom natjecanju “Antonio Salieri” u Veroni. Od šestog razreda osnovne škole do kraja srednjoškolskog obrazovanja bila je dobitnica stipendije Ministarstva prosvjete Crne Gore za talentirane učenike. Usavršavala se na seminarima Borisa Kraljevića, Giuliano Mazzoccante, Bojana Martinovića, Vladimira Babina i drugih.

Od 2022. dobitnica je stipendije Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Večer je pored izvanvremenskih klasika u sjajnoj izvedbi mlade pijanistice upotpunjavao ambijent samog Dvorca, što je skupa stvorilo energiju koja obuzima!

Uz brojne ljubitelje klasične glazbe te obitelj i prijatelje, koncertu su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori  Veselko Grubišić, generalna konzulica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Jasminka Lončarević, kao i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore  Zvonimir Deković.