Koncert Lovra Marušića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. rujna 2014. - 10:15
Autor: 

U Koncertnoj dvorani- crkva Svetog Duha u Kotoru, u četvrtak, 25. rujna u 20 sati bit će održan koncert hrvatskog pijaniste Lovra Marušića iz Splita, studenta završne godine Muzičke Akademije u Zagrebu u klasi profesora Ljubomira Gašparovića.

Organizator je Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ Kotor.

LOVRE MARUŠIĆ dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: druga nagrada  na Međunarodnom takmičenju “Zlatko Grgošević” (2002.), prve nagrade na Regionalnom i Državnom takmičenju učenika i studenata glazbe (2003., 2005.), prva nagrada na Državnom natjecanju komornih sastava (2005.), druga nagrada i posebna nagrada za najbolju izvedbu Skrjabinove etide na Međunarodnom pijanističkom takmičenju slavenskih kompozitora “Stanislaw Moniuszko” u Parizu (2009.,) te prva nagrada na natjecanju Aleksandar Skrjabin, također u Parizu (2011.).

Na međunarodnom susretu mladih pijanista u talijanskom San Danieleu usavršava se kod Zhennie Zaharieve, Fulvia Turisinnija i Kallea Randalua te dobija prvu nagradu majstorskog tečaja kao i nagradu za izvedbu klavirskog koncerta. Solistički je nastupio u klavirskim koncertima Mozarta, Beethovena i Griega uz Orkestar HNK Split pod ravnanjem Ivana Repušića (u Splitu i Zagrebu), Filharmonijski orkestar Irkutska pod ravnanjem Ilmara Lapinshema (na otvorenju koncertne sezone 2011./2012. u Irkutsku) te u dva navrata uz Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem Mladena Tarbuka.

Nastupio je u ciklusima Virtuoso i Glazbene staze, u Maloj dvorani i Rahmanjinovljevoj dvorani konzervatorija P. I. Čajkovski u Moskvi, a kao član Međunarodnog fonda Vladimira Spivakova svirao je u i Muzeju Sviatoslava Richtera, također u Moskvi.