Sakrament svete Krizme kao početak prakticiranja kršćanske vjere s Duhom Svetim

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. lipnja 2017. - 21:51
Autor: 

Danas,  na blagdan Duhova u kotorskoj bazilici, katedrali sv. Tripuna, kotorski biskup mons. Ilija Janjić služio je pontifikalnu svetu Misu i devetoro mladih podijelio sakrament  svete Krizme. 

“Dvadeset jedno stoljeće predstavnici crkve su polagali ruke i davali Duha Svetoga onima koji su to htjeli, do dana današnjeg. I danas, toga sam svjedok, po čitavom svijetu se pripremaju da bi mogli doživjeti dan vlastitoga Duha kojega će On poslati. Danas je njih ovdje devet. Danas će oni primiti ovih sedam darova, što su ih izrekli preds vima nama, da bi se podsjećajući koji su to darovi koji će obnoviti čovjeka i dati snagu čovjeku, koji će osposobiti ovu mladost da prijeđu u zrelost, zrelost kršćanstva. Današnji dan nije završetak spoznaje o vjeri, o Isusu Kristu, nego je to početak prakticiranja svoje vjere, i to sa Duhom Svetim”- poručio je mons. Ilija Janjić u obraćanju krizmanicima.

Dječji zbor Katedrale uzveličao je slavlje svojih drugara, a na kraju svete Mise, mješoviti zbor  kotorske katedrale pjevao je zahvalnu pjesmu "Tebe Boga hvalimo" prigodom završetka školske i  vjeronaučne godine.

Mnogobrojne vjeroučenike tijekom vjeronaučne godine, s posebnom posvećenošću i ljubavlju priprema vjeroučiteljica sestra Dragica Kuštre, a na kraju sljedeće vjeronaučne godine neki od njih primit će sakrament svete pričesti.