Sastanak ministrice Vučinović i veleposlanice Margaret Uehara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. rujna 2015. - 14:16
Autor: 

Ministrica Marija Vučinović sastala se s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Uehara.

 

U razgovoru su akcentirana pitanja nastavka euroatlantskih integracija, s naglaskom na pristupanje Crne Gore NATO alijansi i aktivnosti ministrice Vučinović kao predsjednice Savjeta za razvoj nevladinih udruga.

 

Ministrica Vučinović je upoznala veleposlanicu Uehara sa svojim angažmanom u Vladi Crne Gore i aktivnostima hrvatske nacionalne manjine na političkoj sceni Crne Gore, koju predstavlja kroz politički angažman kao predsjednica političke stranke. Ona je naglasila da hrvatska nacionalna zajednica želi da pruži puni doprinos aktualnim procesima, podržavajući punopravno članstvo Crne Gore u NATO, u kojoj vidi neprikosnoveni faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji.

 

Vučinović je upoznala veleposlanicu i s rezultatima rada Savjeta za razvoj nevladinih udruga i aktualnim pitanjima koja su razmatrana na sjednicama, i predstavila smjernice Strategije za razvoj civilnog sektora u Crnoj Gori za period 2014.-2016.

 

Veleposlanica Uehara je naglasila važnost ulaska Crne Gore u NATO, u čemu se može računati na potporu Sjedinjenih Američkih Država, ukoliko Vlada pokaže vidjljivi napredak u oblasti vladavine prava.

 

Sugovornice su se suglasile da je Crna Gora na dobrom putu da dobije poziv za članstvo, ukoliko se uloži dodatni napor u cilju implementacije odgovarajućih zakona.

 

Veleposlanica je predložila suradnju s Vladom Crne Gore u oblasti odnosa s nevladinim udrugama, kako bi se civilni sektor osnažio i dao puni doprinos reformama u društvu.