Sastanak poslanice Dragičević s predstavnicima ZIKS-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. rujna 2016. - 12:34
Autor: 

Poslanica HGI-a u Skupštini Crne Gore i Šef Kluba poslanika albanske partije FORCA, HGI i LPCG , Ljerka Dragičević održala je sastanak s predstavnicima ZIKS-a.

Poslanica Dragičević sastala se danas s predstavnicima ZIKS-a , predsjednikom Sindikata Nenadom Rakočevićem i članom Glavnog odbora Sindikata Predragom Spasojevićem.

Oni su iznijeli svoj problem koji se odnosi na Zakon o zaradama u javnom sektoru, u kojem oni, kao zaposleni u ZIKS-u, nisu prepoznati. Zato oni traže izmjene i dopune Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Navode da je,  obzirom da se  0poslovi koje obavljaju svi zaposleni u ZIKS-u ne mogu mjeriti u odnosu na druge zaposlene u javnom sektoru, potpuno opravdano da oni budu prepoznati i da se njihova zarada regulira posebnim aktom.

Smatraju da bi Ministarstvo pravde, u čijoj su nadležnosti trebalo da Ministarstvu finansija upute Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama u javnom sektoru i da, u suradnji sa Sindikatom ZIKS-a pripremi i adekvatnu uredbu o visini koeficijenta za zaposlene u ZIKS-u. Isto mogu da urade i poslanici.

Poslanica Dragičević će ih podržati u tome.