Sjajna atmosfera na Fešti od rogača

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 31. srpnja 2016. - 11:37
Autor: 

Veliki broj posjetitelja na sinoćnjoj Fešti od rogača u Donjoj Lastvi govori dovoljno. Već tradicionalna, sedma po redu Fešta od rogača, sinoć je oživila i probudila ovo malo mjesto.

Kao i svake prethodne godine, feštu u čast stoljetnom rogaču na lastovskoj rivi, otvorile su mažoretke i balerine Modnog kluba Modest, koje su svojim plesnim nastupima razveselile i domaće i furešte. Posebni “pečat” ovoj fešti dao je mladi glazbeni sastav iz Herceg Novog – Boka band, koji je premijerno izveo pjesmu “Fešta od rogača”, napisanu posebno za ovu večer. Svojim brzim, ritmičnim pjesmama u mediteranskom duhu oduševili su sve nazočne.

U programu su sudjelovali i dječji zbor “Leptirići”, kao i klapa Hrvatskog kulturnog društva “Tomislav” i klapa “Veterani vazda mladi”. Uvijek energični Poly Gjurgjević i Lungo Mare premijerno su predstavili pjesmu “Boko moja”, za koju je tekst i glazbu napisala Tivćanka Jasna Levanić Rogić, a otpjevao je poznati hrvatski glazbenik Dražen Žanko. Na njihovom repertoaru našle su se i autorske pjesme poput  “Lipoto moja”, “Iza koltrina”…

Uz veselu glazbu idu i ukusne delicije. Na bogatoj trpezi bile su izložene razne poslastice; kolači od rogača, riba, vino, rakija od rogača…

Među brojnim nazočnima, na fešti su bili: konzul Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković, izaslanik u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Podgorici Miroslav Poljuha, ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, predsjednik OO HGI-ja Ilija Janović, direktor Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore Safer Kurtagić, predsjednik Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb Ivo Škanata, predsjednik crnogorskog PEN centra Mladen Lompar, generalni sekretar Crnogorske paneuropske unije Vladan Lalović.

Organizatori ove feštu su: Hrvatska krovna zajednica „Dux Croatorum“ uz potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, Općine Tivat, Turističke organizacije Tivat, „Leda“ , kao i Hrvatskoga nacionalnog viječa Crne Gore.