Sjajna završnica jedne pozitivne kampanje – HGI – Od srca!

Time to read
3 minutes
Read so far

Srijeda, 12. listopada 2016. - 9:34
Autor: 

Jučer je u Kotoru održana završna konvencija Hrvatske građanske inicijative pred predstojeće izbore u nedjelju.

Na početku, nazočnima se obratila Irena Grandis, kandidatkinja za odbornicu u Skupštini Općine Kotor: „HGI je prva i jedina parlamentarna stranka u Crnoj Gori, koja je za predsjednicu odabrala ženu; za ministra u Vladi je također odabrala ženu, prethodnih godina za zastupnicu u parlamentu odabrala je također ženu. Za predsjednicu Općinskog odbora u Kotoru i zamjenika ministra izabrala je također ženu. Ako na to dodamo još i izborne liste sa kandidatima na predstojećim izborima, uvjerit ćete se i sami da su na njima 35 i 45 posto zastupljene žene. Mi u HGI-ju vjerujemo da je dobar odnos prema ženi dobar odnos prema porodici, a sve dobre porodice mogu razvijati dobre odnose sa svojim komšijama i prijateljima“.

Filo Biskupović, također  kandidat za odbornika Skupštine Općine Kotor je istakao: „Sav naš potencijal i naša zalaganja za bolji Kotor i bolju Crnu Goru od srca možemo dati i ostvariti na kvalitetan način preko svog legitimnog zastupnika u crnogorskoj Skupštini, kao i zastupnika u lokalnom Parlamentu. Glasom za HGI dajete hrvatsko srce za Crnu Goru i za bolji Kotor“.

Predsjednica  HGI – ja gospođa Marije Vučinović je izrazila zadovoljstvo dolaskom i potporom brojnih simpatizera i prijatelja te naglasila: „ Vjerujem, da smo našom predizbornom kampanjom pokazali i dokazali da je hrvatska nacionalna zajednica itekako utemeljena u biti države Crne Gore. Iako predstavljamo brojčano najmanju zajednicu, imamo dovoljno veliko SRCE, koje kroz stoljeća nesebično dajemo u izgradnji i afirmaciji države Crne Gore kao demokratske i multikulturalne zajednice. Zato je pravedno i demokratski da i mi Hrvati imamo svog legitimnog predstavnika u najvećem zakonodavnom domu, koji će na najbolji način odgovoriti našim potrebama i interesima. Svjesni smo da mnogi politički subjekti pretendiraju na biračko tijelo naše malobrojne zajednice. Zato moramo biti svjesni i dovoljno mudri da prepoznamo važnost izbora našeg zastupnika u parlamentu, jer u suprotnom, za razliku od drugih manjinskih naroda, umnogome ćemo umanjiti vlastiti utjecaj na važne društvene procese.A procesi, koji se trenutno dešavaju u okruženju, daju nam priliku, da iako brojčano mali, ponovo damo nemjerljiv doprinos našoj državi Crnoj Gori na putu euroatlantskih integracija. Mi, HGI i hrvatska nacionalna zajednica, smo most suradnje između Crne Gore i Republike Hrvatske, odnosno Crne Gore i Europske unije. Pozivam vas da zajedno, ujedinjeni, iskoristimo ovu priliku na najbolji način, i za nas i državu Crnu Goru. Uistinu, imamo mnogo razloga da budemo ponosni na to što jesmo. Zato pozivam sve vas građane hrvatske nacionalnosti, kao i sve druge građane koji u našem programu prepoznaju pošten odnos prema državi Crnoj Gori, da izađu na izbore i daju podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi. A onim malobrojnim, malicioznim kojima smeta podrška HGI –ju od građana drugih nacionalnosti, poručujem da je građanski koncept duboko utemeljen u biću hrvatskog naroda u Crnoj Gori, a rezultati izbora će na najbolji način to i potvrditi“.

Nazočnima se obratio i Adrijan Vuksanović, nositelj liste na Hrvatsko SRCE za Crnu Goru - HGI Od srca!

„Svojim stavovima, zalaganjem i radom, ne samo u ovoj kampanji, već i u cjelokupnom našem četrnaestogodišnjem djelovanju na najbolji način smo reprezentirali  hrvatski narod u Crnoj Gori. Opet ističem ponos, što nitko od naših članova, simpatizera i zvaničnika nije uradio ili rekao nešto nedostojno naše kulture i svega onoga što jesmo. Lako je dobivati glasove napadajući druge i biti uvijek protiv. Ali, mi koji baštinimo druge vrijednosti, pričamo samo o našem programu i o našoj političkoj ponudi građanima Crne Gore. Učinili smo da politička scena izgleda bar malo civiliziranija i dostojna onih koje predstavljamo . Podrška  koja nam stiže sa svih strana, potvrda je naše širine i građanske orijentacije Hrvatske građanske inicijative. I da podrška koja nije samo od Hrvata, već i od svih drugih pripadnika naroda u Crnoj Gori je nešto što nas čini ponosnim. Naš odnos prema državi u kojoj živimo i koju volimo, je pravi primjer na koji se i svi ostali mogu ugledati. Dobivamo ovih dana velike pohvale zbog naše kulture političkog dijaloga. Ističem da mi samo ispoljavamo svoju prirodu i da ne znamo i ne možemo drugačije. Naš slogan „Hrvatsko srce za Crnu Goru“ je utkan u naše biće, jer mi smo ponosni na to što jesmo i ponosni smo na to gdje jesmo.Dragi prijatelji, pred nama je velika i važna bitka. Pokazali smo da smo dostojnih velikih bitaka i da smo svojim zalaganjem doprinijeli značajnim pobjedama Crne Gore. Tako će biti i ovaj put. Velike bitke se dobivaju velikim srcem. A, mi smo ti koji imaju veliko srce. I kao što zvona kotorske Katedrale već snažno zvone 850 godina, tako i naše hrvatsko srce snažno kuca za Crnu Goru. Idemo srcem u nedjelju opet pobijediti. Za bolje Crne Gore! Za bolje Hrvata i svih kojima je Crne Gora u srcu!

 Ljiljana Velić,nositeljica  liste Za bolji Kotor -HGI Od srca: „Naš izborni program, naše aktivnosti zastupljene su na portalima lokalnih radija, i na društvenim mrežama.  Mnogi su nas kontaktirali bilo telefonskim putem kao Hrvati  poduzetnici iz Austrije, putem društvenih mreža Hrvatice i Hrvati iz Splita, Zadra, Rijeke. Svi  su nam poželjeli uspjeh na lokalnim i parlamentarnim izborima, svi od srca žele da opstanemo kao politička stranke i zastupamo interese svog naroda, čuvamo kulturu i tradiciju naših djedova.Podržite i Vi naš izborni program, u nedjelju 16. 10. izađite  na izborima i  podržite listu „ ZA BOLJI KOTOR - HGI OD SRCA“ i zaokružite broj 4, a na parlamentarnim izborima zaokružite broj 7 i našu listu „HGI OD SRCA“.

Dvorana Kina Boka je bila mala da primi sve, koji su došli dati potporu „Od srca“ te je ovo bio još jedan dokaz da se zalaganje, trud i osluškivanje potreba običnih građana od strane HGI - ja itekako isplatio.