„ Slikarstvo je vizuelna poezija“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. lipnja 2016. - 10:47
Autor: 

Sinoć je u Galeriji ljetnikovca Buća otvorena izložba Andrijane Ivande Rocheax, koja je po prvi puta izlagala u Galeriji u Tivtu. Izložbu je otvorila književnica i direktorica Radio Kotora Vjera Banićević, koja se osvrnula na slikarstvo ove mlade i talentirane  umjetnice i njezin stil u slikarstvu, koji karakteriziraju vedre boje: „ površinsko opažanje boje je u vlasti viđenja“.

Ova mlada umjetnica živi u Parizu te je ovo bila jedinstvena prilika da uživamo u slikama koje kontrastom boja izražavaju duboke emocije: „ Dan – noć, toplo – hladno, toplota – hladnoća to je bit od suštinskog značaja ne samo  u čovjekovom životu već i u prirodi uopšte. Moje interesovanje i fascinaciju zaokupila je boja i njena senzacija, od svjetlosti do tame. Gledam na sve oko sebe na cjelokupna kretanja, mirovanja, radosti – tuge, ljubavi – mržnje, i kroz svoj vraćam doživljenu sliku, provlačim je kroz boju, u svoj najdublji dio svijesti, čuvam skriveno, gdje se osjećaj razliva i počinje  neku novu igru  u nepoznato, u nedogled ...“

Primorje i Boka se na slikama zaista osjećaju i vide.  Umjetnica  je za naš Radio  istakla utjecaj Pariza na njezin umjetnički stil, kao i zadovoljstvo prilikom da prikaže svoja djela publici u Tivtu.

Zainteresirani će biti u prilici da djela Andrijane Ivande pogledaju  tijekom sedam dana.