Solarni markeri u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. siječnja 2017. - 9:03
Autor: 

Kako bi se povećala sigurnost  pješaka na pješačkim prijelazima u Tivtu, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Općine Tivat otpočeo je radove na postavljanju solarnih markera kojima će se dodatno osvijetliti pješački prijelazi. Postavljanje markera otpočelo je jučer (utorak, 24. 1.), a solarni markeri bit će postavljeni na pješačke prelaze u zonama tivatskih škola. Na ovaj način dodatno će se osvijetliti 4 pješačka prijelaza na Jadranskoj magistrali i to kod Muzičke škole, kod osnovne i srednje škole, kod osnovne škole u Donjoj Lastvi i kod međunarodne škole u Donjoj Lastvi. Solarni markeri naći će se na pješačkim prijelazima kod osnovnih škola u Gradiošnici i u Radovićima.

Izvođač radova je  “TEMKO“ iz Nikšića, a radovi će trajati naredna tri dana. Predmetnu suglasnost na izvođenje radova izdalo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Direkcija za saobraćaj.

Saobraćaj na ovim dionicama odvijat će se neometano, a  sigurnost protoka saobraćaja prilikom izvođenja radova dužan je osigurati  izvođač radova.

Ovo je još jedna u nizu akcija Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj s ciljem povećanja sigurnosti  pješaka u saobraćaju.