Solistički koncert „Voce 'e Note“ Antonije Vučinović

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. kolovoza 2022. - 14:31
Autor: 

Koncertna sezona u Luštici Bay nastavlja se u nedjelju, 28. 8.,  operskim arijama, u izvođenju mlade tivatske zvijezde Antonije Vučinović. Solistički koncert „Voce 'e Note“ bit će upriličen u Amfiteatru,  u Marina naselju u 21 sat, uz glazbenu  pratnju Sarija Šaćirija (violončelo) i Andrije Jovovića (klavir).

„Repertoar koncerta je pažljivo koncipiran kroz selekciju arija koje će zadovoljiti ukuse i vrsnih poznavalaca ove umjetnosti, ali i onih koji se tek upoznaju sa magijom opere. Bogat program ponudiće izvođenja iz najčuvenijih opera popularnih među najširom publikom ali i intrepretacije poznatih tema filmske muzike poput ljubavne „Parla piu piano“ iz filma „The Godfather“, kao i arije iz filma „La la land“. Publika će imati priliku da čuje i prave dragulje italijanske vokalne muzike, u djelima Pučinija, Pjacole, de Curtisa, Albinonija, Rote i drugim melodijama“- najavljuju organizatori.

„Po drugi put imam koncert u Luštici Bay koja se dokazala kao jedinstvena kulturna i koncertna platforma, i raduje me prilika da nastupim pred domaćom i međunarodnom publikom. Muzički program je u sinergiji sa ambijentom, pogledom na more i simbolizuje suštinu Mediterana – ljubav, život i ljepotu“, najavila je talentirana  operska pjevačica.

Antonia Vučinović interesovanje za glazbu i scenu pokazuje još od malih nogu. Osvojila je brojne nagrade iz solo pjevanja na državnim i međunarodnim natjecanjima i priredila niz solističkih koncerata u zemlji i inozemstvu. Prije dvije  godine je sudjelovala  u prvoj operi u našoj zemlji, „La Boheme“ – Đakoma Pučinija (Giaccomo Puccini), a igrala je u Mocartovoj operi “Don Giovanni” u Beču.