Susret predstavnika Crnogorske paneuropske unije s predsjednicom Matijević

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. kolovoza 2016. - 10:25
Autor: 

U prostorijama Općine Tivat, predsjednica dr. Snežana Matijević sa suradnicima, jučer je ugostila članove novoosnovane Crnogorske paneuropske unije, u sastavu mr. Vladan Lalović, generalni sekretar i pokretač inicijative osnivanja Crnogorske paneuropske unije; koordinator Odbora za turizam Đorđije Brajović, član Suda časti Zvonimir Deković, kao i predsjednik Nadzornog odbora Adrijan Vuksanović.

Predstavnici Crnogorske paneuropske unije približili su predsjednici Matijević osnovne ciljeve i ideje te organizacije, naglašavajući da je ona usmjerena prvenstveno na oblast kulture, turizma, ekologije i održivog razvoja, te euroatlantskih integracija. Istakli su da su Međunarodna paneuropska unija, čiji je ogranak Crnogorska paneuropska unija, drži do nacionalnih identiteta, te da im je osnovno načelo jedinstvo različitosti, tolerancija i solidarnost, te da im program, između ostalog, obuhvaća očuvanje prekogranične suradnje. Također, na sastanku je bilo riječi i o sve jačoj i produktivnijoj prekograničnoj suradnji predstavnika Paneuropske unije s drugim gradovima.

Cilj ovog sastanka bio je mogućnost formiranja Memoranduma o suradnji između Općine Tivat i Crnogorske paneuropske unije. Predstavnici Općine pokazali su otvorenost za suradnju, te izaslanstvo Paneuropske unije upoznali s dosadašnjim realiziranim projektima, suradnjom s gradovima pobratimima, jačanju multikulturalnosti, kao i o unaprjeđenju nautičkog turizma.

Sastanak je protekao u dobrom raspoloženju i ugodnom razgovoru.