„Susret sa dubrovačkim književnicama“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. prosinca 2015. - 8:48
Autor: 

Savez Crnogoraca Hrvatske / Društvo crnogorsko-hrvatskog prijateljstva Dubrovačko - neretvanske županije, Matica hrvatska – ogranak Dubrovnik, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik u suradnji s Nacionalnom bibliotekom Đurđe Crnojević Cetinje i JU Kulturni centar Nikola Đurković / Gradskom bibliotekom i čitaonicom Kotor organiziraju manifestaciju – Susret sa dubrovačkim književnicama: Slavicom Stojan i Renatom Zlatković La Gioia, 9. prosinca na Cetinju i 10. prosinca u Kotoru. Pored književnica u programu sudjeluje  i Vesna Čučić, ravnateljica Dubrovačkih knjižnica.

U press sali Kulturnog centra, u četvrtak 10. prosinca, s početkom  u 18 sati kotorskoj publici predstavit će se književnice Slavica Stojan i Renata Zlatković La Gioia.

Dr. Slavica Stojan je redovita sveučilišna profesorica  na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i na doktorskom studiju Demografska povijest Sveučilišta u Dubrovniku. Znanstvena je savjetnica u Zavodu za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Objavila je deset knjiga i stotinjak znanstvenih radova. Član je Društva hrvatskih književnika.   

Renata Zlatković La Gioia, spisateljica za djecu i mlade, inače pedagoginja, zaposlena je na Dječjem odjeljenju Narodne knjižnice u Dubrovniku. Objavila je desetak djela i voditeljica je brojnih edukativnih i zabavnih radionica, koje za najmlađe organiziraju  u Dubrovačkoj knjižnici.

Dr. Vesna Čučić je ravnateljica Dubrovačkih knjižnica od 2001. godine. Bavi se znanstvenim radom i prevođenjem. Objavila je 20-ak stručnih i znanstvenih  radova, autorica je i suautorica 15-ak stručnih tematskih izložbi… Od 2013. godine obavlja funkciju predsjednice Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.