Svečano dodijeljeni ključevi sindikalnih stanova u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 12. kolovoza 2016. - 9:26
Autor: 

Predsjednica Općine Tivat prof.dr.  Snežana Matijević, zajedno s izvršnim direktorom Crnogorskog fonda za solidarno stambenu izgradnju (CFSSI) Danilom Popovićem, uručila je jučer ključeve stanova zaposlenima u organima lokalne uprave, u javnim poduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Općina kao i zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji imaju prebivalište u Općini Tivat. Ovim je okončan zajednički projekt Općine i Fonda koji je podrazumijevao izgradnju 2 stambena objekta na Seljanovu, svaki s po pet katova, bruto građevinske površine 10.062 m2, a ukupne neto površine 8765,96 m2.  Ukupno 140 stambenih jedinica, u koje će uskoro useliti novi stanari površine su od 28m2, koliko iznosi površina garsonijere, do 74 m2 koliko iznosi površina dvosobnog stana. Izvođač radova bila je firma „Montas Engeneering“.

„Uviđajući značaj rješavanja velikog problema svojih zaposlenih, a stambeno svakako spada u red značajnih životnih pitanja, Opština Tivat je u cijeli projekat uložila katastarske parcele na Seljanovu, na lokaciji nekadašnjih „švedskih baraka“, ukupne površine 5.570 kvadratnih metara, čija tržišna vrijednost iznosi 1.671.000 eura. Isto tako Opština Tivat je projekat podržala time što je ove objekte oslobodila naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u vrijednosti od 657.447 eura“ , izjavila je prilikom uručenja ključeva predsjednica Općine.

Svoj dom u novoizgrađenim stambenim objektima pronašle su i obitelji, koje su nekada živjele u tzv. “švedskim barakama” na istoj lokaciji. Novi vlasnici stanove otkupljuju po uvjetima mnogo povoljnijim od tržišnih. Općina  Tivat je na ovaj način ukazala na značaj koji lokalna uprava može imati u rješavanju  krucijalnih problema građana, te potvrdila svoju privrženost rješavanju upravo onih pitanja koja doprinose dobrobiti zaposlenih, ali i cjelokupne zajednice.