Svečano otvorene nove specijalističke ambulante u Domu zdravlja Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. lipnja 2019. - 8:45
Autor: 

Kotorski Dom zdravlja od bogatiji je za  tri nove specijalističke ambulante: internističku, oftamološku i ambulantu medicine rada.

Otvarajući ambulante dr. Igor Kumburović, direktor Doma zdravlja je naglasio da je najveći dio investicijskih ulaganja  Dom zdravlja Kotor osigurao iz vlastitih sredstava, zahvaljujući racionalnom korištenju budžetskih sredstava i uspješnom poslovanju, dok je dio sredstava iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje i najavio novi projekt - rekonstrukciju i adaptaciju prostora organizacione cjeline Izabranih doktora  za odrasle.

Osuvremenjavanje i opremanje zdravstvenih ustanova i razvoj zdravstvenog sistema ne samo u Kotoru, nego i u cijeloj Crnoj Gori, ne bi bio moguć bez potpore Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja.

Prisutnima se obratio državni sekretar Milovan Vujović, koji je kazao da su aktivnosti Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja usmjerene na unaprjeđenju uvjeta u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvalitete pružanja zdravstvene zaštite građanima u mjestima boravka.

„I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u izgradnju kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema i očuvanja zdravlja građana, jer je to najbolja i najznačajnija investicija jedne države, koja garantuje bolji i kvalitetniji život, ne samo današnjih već i generacija koje dolaze“, kazao je Vujović i naglasio da je će ove moderno opremljene ambulante značajno doprinijeti poboljšanju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga kako Kotoranima tako i turistima.

Dr. Kumburović je posebno istakao adaptaciju dva nova lifta od kojih je jedan namijenjen osobama s invaliditetom.

Nakon svečanog otvaranja specijalističkih ambulanti u kotorskom Domu zdravlja upriličen je prigodan koktel za uzvanice.