Tereza Kesovija ponovno u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. ožujka 2024. - 11:03
Autor: 

Glazbena diva, čuvena po raskošnom i prepoznatljivom glasu, kao i po brojnim kompozicijama koje su decenijama jednako aktualne, 14. 4.,  u 20 sati, održat će svoj koncert u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

 „Tereza Kesovija, legendarna pjevačica je u svojoj veoma bogatoj internacionalnoj karijeri snimila više od 50 albuma i više od 1000 pjesama, više od trideset LP ploča i preko sedamdeset single ploča, te na desetine CD-a. Četri puta je punila čuvenu koncertnu dvoranu pariške Olympije.  Tereza uvijek naglašava kako su scena i muzika njena najveća radost, a publika je to uvijek znala prepoznati i ta uzajamna ljubav traje već više od 60 godina njene uspješne karijere. Nastupala je na svim festivalima bivše države, gdje je bila višestruko nagrađivana. Pjevala je pjesme Zdenka Runjića, Nikice Kalogjere, Arsena Dedića, Kemala Montena, Đela Jusića, Stipice Kalogjere koje su sve od reda postali antologija hrvatske muzike, kao i muzička antologija bivše države.Terezinu internacionalnu karijeru obilježili su brojni nastupi na festivalima u Bratislavi, Rio de Janeiru, na Kupu Evrope u Bernu, te festivalima u Meksiku, Sopotu i Antaliji... U svojoj bogatoj karijeri nastupala je i osvajala prve nagrade na Splitskom festivalu (45 puta), na Zagrebačkom festivalu (25 puta), a dva puta pjevala je na Evroviziji pjesme „Bien plus fort” (kao predstavnica Kneževine Monako 1966.), te pjesmu “Muzika i ti” (kao predstavnica Jugoslavije 1972.) Dobitnica je brojnih priznanja kako u Hrvatskoj tako i u Francuskoj.  Godine 1999., Tereza je odlikovana i proglašena Vitezom Visokog odličja za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et Lettres)  koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske, a 2021.g. Ministarstvo kulture Republike Francuske dodjeljuje joj  visoko francusko odlikovanje Časnika Reda umjetnosti i književnosti (Officier de l`ordre des Arts et des Lettres). Učestvovala je na brojnim humanitarnim koncertima (UNICEF) i u humanitarnim akcijama, te  je dobitnica i Zlatne povelje humanizma“ .

Cijena ulaznice za ovaj ekskluzivni koncert iznosi 30€. Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat svakog radnog dana od 10.00 h do  13.00 h, 30 min prije filmskih projekcija, 2 h prije kazališnih  predstava, kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.