Treća međunarodna brdska utrka „Luštica Bay Uphill Race“

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 06. rujna 2023. - 8:59
Autor: 

Sredina  mjeseca  je termin za jedan od najzahtjevnijih i najuzbudljivijih sportskih događaja ove godine u Crnoj Gori – na redu je međunarodna brdska utrka za trkače i bicikliste Uphill Race Luštica Bay,  koja će biti održana u subotu 16.9. Multisport akademija Mayer i Luštica Bay pozivaju sve biciklističke, trkačke i multisport entuzijaste da se prijave na utrku,  koja predstavlja krunu sportskih dešavanja na našoj rivijeri ove ljetne sezone. Staza je dužine dva kilometra, s visinskom razlikom od 180 metara i usponima do 25 posto, što je pravi izazov čak i za najiskusnije sportaše. Prijave za ovu prestižnu međunarodnu  utrku su još uvijek otvorene, a broj sudionika je ograničen, pa budući natjecatelji  ne trebaju   oklijevati,  ako se  žele pridružiti  brdskom izazovu.

Sve natjecatelje očekuju finisher medalje, a najbrži u ukupnom zbiru vremena u biciklizmu i trčanju bit će ovjenčani titulama KRALJ i KRALJICA brda. Osim toga, planirane su i posebne kategorije za muške i ženske natjecatelje  u kojima će biti proglašeni pobjednici „TOP tri takmičara“ u biciklizmu, trčanju i multisportu.

Sudionici imaju priliku oprobati se  na različitim vrstama bicikala, uključujući planinski bicikl MTB, drumski, kronometarski i triatlonski bicikl. Upotreba električnih bicikala ili bicikala s motorom nije dozvoljena.

"Brdska trka Uphill race nije samo još jedna sportska trka, već je ovo test izdržljivosti, volje i posvećenosti. Naša trka Uphill race Luštica Bay je jedinstvena u ovom dijelu Evrope, rekordi koje su postavili Goran Cerović, Vuk Kaludjerović i drugi izuzetni sportisti postavljaju visoke standarde pred sve buduće takmičare. Očekujemo uzbudljivo nadmetanje i vrhunske sportske performanse. Želimo da napomenemo da su prijave još uvijek otvorene, ali i da je više od 50 odsto slotova popunjeno, te stoga ako planirate da se prijavite, ne čekajte predugo. Svim učesnicima želim mnogo sreće i izvanredne sportske rezultate", rekao je Igor Majer, osnivač i direktor Multisport akademije Mayer.

„Start brdske trke će biti hronometarski, sa intervalima od po 60 sekundi za svakog takmičara posebno. Između različitih disciplina planirana je pauza od 60 minuta, dok će takmičari koji učestvuju u obje discipline imati pauzu od minimum 90 minuta“.

„Kruna ove sportske sezone u Luštici Bay je brdska trka Uphill race koja donosi istinsku avanturu i uživanje u uzbudljivom takmičenju podjednako za učesnike i publiku. Na našoj destinaciji uvijek ima zanimljivih dešavanja za sve one koji vole i opuštanje i avanturu, te stoga pozivamo naše goste da nas posjete ovog i narednog vikenda, kako bi se družili, proveli vrijeme u prirodi i oprobali na raznovrsnim sportskim terenima Luštice Bay“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorica  organizacije događaja u Luštici Bay.

„Učešće na trci je otvoreno za sve takmičare koji se osjećaju fizički spremni za uslove brdske trke. Cijena kotizacije uključuje tehničku majicu, elektronsko mjerenje vremena, startni broj, osvježenje nakon trke i finisher medalju. Za atmosferu punu karnevalskog duha prije, tokom i poslije trke zadužena je NVU Karampana. Na prethodne dvije međunarodne brdske trke u Luštici Bay učestvovali su sportisti iz regiona i Evrope – iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Holandije, kao i takmičari sa drugih kontinenata. Prijave se mogu izvršiti onlajn, na sljedećem linku: https://live.3hercegnovi.me/event/ULB23/register
Više informacija dostupno je na fb strani:
https://www.facebook.com/events/3145829989044476  Na Facebook i Instagram profilima Luštice Bay, kao i na veb sajtu www.lusticabay.com, mogu se pogledati informacije o ostalim dešavanjima u ovom primorskom gradu“ .

 Fotografije: Luštica Bay