Obavijest o triatlon trci Ocean Lava Montenegro

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. svibnja 2017. - 11:58
Autor: 

U  nedjelju,  14. 5. 2017. u organizaciji Triatlon kluba Multisport akademija Mayer u Kotoru će  biti održana triatlon trka Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije natjecanja koja se održavaju u 12 zemalja svijeta. Važno je istaći da je ova trka prva, ne samo u Crnoj Gori u okviru ove serije natjecanja , već i u cijeloj  regiji.

Triatlon je veoma atraktivan olimpijski sport koji se sastoji iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja, koje se na natjecanjima  odvijaju upravo tim redom. U Crnoj Gori se od 2012. godine održavaju trke na kraćim distancama (sprint i olimpijski triatlon), a ova trka je jedina u Crnoj Gori u polu distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Osim sudionika  iz Crne Gore, ove godine će se na startu trke naći 320 triatlonaca iz 31 države svijeta, i to Austrije, Australije, Belgije, BiH, Bugarske, Danske, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Italije, Makedonije, Moldavije, Holandije, Portugal, Poljske, Rumunjske , Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaljeva i kompletne države kao turističke i sportske destinacije. S obzirom da će se sve tri discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatoriju Kotorskog zaljeva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale, ova trka predstavlja i svjetsku ekskluzivu jer se cijela odvija u UNESCO-vom području svjetske baštine.

Start trke je zakazan u nedjelju 14.5.  u 7:00h na žutoj plaži kod otvorenog bazena i očekuje se da najbrži natjecatelj ovu distancu ispliva za 25min, odvozi bicikl za 3h od početka trke i očekuje  se  na cilju ispred Starog grada oko 11h. Posljednji natjecatelj će proći kroz cilj oko 15h.

Na dan održavanje trke,  na snazi će biti totalna obustava saobraćaja, i to:

-              Magistralni put M-2 dionica Kotor-Sv. Stasije od 7:20 do 8:10 i od 9:50 do 11:50h

-              Magistralni put M-2 dionica Kamenari-Kotor od 8:00 do 10:30h

-              Magistralni put Vilusi-Grahovo-Lipci priključenje u Lipcima od 8:00 do 10:30h

-              Donji put Sv. Stasije – otvoreni bazen od 9:00 do 15:00h