Trening kamp fondacije Real Madrida u Tivtu ovog ljeta

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 25. siječnja 2022. - 15:10
Autor: 

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro potpisali su Memorandum o suradnji sa Fondacijom Real Madrid, kako bi od ovog ljeta ponudili mladim nogometašima iz Crne Gore i regije, ali i čitavog svijeta, dali  priliku  trenirati na „Realov način“.

„Ovo je rijetka i uzbudljiva prilika za dječake i djevojčice od 6 do 17 godina da osjete iskustvo trening metodologije koje koriste mlađi timovi Real Madrida, bruseći njihove fudbalske vještine pod vođstvom najboljih svjetskih trenera fondacije Real Madrida. Ljetnji trening kamp u Porto Montenegru i fudbalskom stadionu Arsenal vodiće trener iz rezervnog tima fondacije Real Madrida uz pomoć tima trenera obučenih u „La Fabrica“, Real Madridovoj profesionalnoj omladinskoj akademiji, a njih će podržati lokalni treneri takođe obučeni za implementciju „Realovog načina“ treniranja. Primjenjujući istu metodologiju i pobjednički mentalitet koji je pomogao Real Madridu da postane legendarni klub, program ima za cilj da razvija mlade fudbalere u kompletne igrače bruseći njihove taktičke i tehniče sposobnosti na fudbalskom terenu dok prenose vještine lidrestva, samokontrole, odmjerenosti, fleksibilnost, trud, timski rad i poštovanje. Kamp je otvoren za djevojčice i dječake od 6 do 17 godina koji se bave fudbalom na bilo kom nivou. U skladu sa vrijednostima Real Madrid Fondacije, nekoliko stipendija biće rezervisano za talentovane lokalne igrače i omogućiće im da iskoriste i sportske i društvene benefite programa. Organizovan kao petodnevni program, kamp će trajati 6 nedelja od 25. jula do 2. septembra 2022. Podjeljeni u 2 grupe, igrači će biti procijenjeni individualno na početku programa, a timovi će biti podjeljeni prema trenutnim viještinama. Učesnici će dobiti kompletnu opremu za trening Real Madrid Fondacije i sertifikat o završenom kursu. Igrači koji pokažu poseban talent i napredak imaju šansu da osvoje poziv za treniranje u Španiji, klubski najsavremeniji profesionalni tereni za obuku u Valedebebasu“ – stoji u priopćenju.

Fondacija Real Madrida osnovana je 1997. godine s ciljem da donese klubu sportske i ljudske vrijednosti široj zajednici među svojim brojnim inicijativama, organizira nogometne  kampove i klinike u više od 50 zemalja.

 

Za više informacija o kampu, pratite ovaj link: https://portomontenegro.com/real-madrid-foundation-camp/