U Tivtu obilježen Svjetski dan čistog zraka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. studenog 2015. - 12:06
Autor: 

U okviru „Novembarskih dana“, a povodom Svjetskog dana čistog zraka, Turistička organizacija Tivat je danas u Gradskom parku organizirala manifestaciju naslovljenu „Udahnimo zajedno“, s ciljem animiranja građana, a posebice onih najmlađih, da što više vremena provode izvan kuće, na čistom zraku.

Mnoštvo roditelja i djece okupilo se danas u Parku kako bi obilježili ovaj dan, gdje ih je dočekao mali orkestar Muzičke škole Tivat, nakon čega su slušali predavanje o značaju čistog zraka za naš život, te o uzrocima zagađenja zraka.

Za mališane su na nekoliko lokacija u parku bili pripremljeni plavi baloni s oznakom Turističke organizacije Tivat, ispod kojih su se krile kesice raznog sjemena, cvijeća i zelena, koje su djeca imala za zadatak naći i zasaditi kod kuće. Također, za djecu su bili pripremljeni i slatkiši.

„Kao što svi znamo, datum oslobođenja Tivta je 21. novembar, ali čitav novembar posvećen je našem gradu i svako smišlja nešto da obilježi ovaj dan. Mi smo smislili da danas zajedno proslavimo Svjetski dan čistog vazduha“, izjavila je direktorica Turističke organizacije Tivat, Bernarda Moškov. Kao kuriozitet, Moškov je navela da „u Turističkoj organizaciji sedam stalnih radnika ne puši“, te da su ovog ljeta svi sezonci također bili nepušači, ukazujući na to da je zdravlje najbitnije.