U Tuzli predstavljanje knjige “Bokeljski zagovori” autorice prof. dr. sc. Vande Babić Galić

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. ožujka 2023. - 11:59
Autor: 

U okviru 3. Napretkovih dana u Tuzli, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla će u petak 10. ožujka s početkom u 19,00 sati u Ateljesu Ismeta Mujezinovića u Tuzli upriličiti predstavljanje knjige “Bokeljski zagovori” autorice prof. dr. sc. Vande Babić Galić.

O knjizi će, uz autorici, govoriti prof. dr. sc. Sanjin Kodrić i prof. dr. sc. Božo Skoko.

Vanda Babić Galić je redovita profesorica sa Zadarskog sveučilišta i posebna savjetnica ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana. Njezino ime je već desetljećima istoznačnica za Boku kotorsku i njezinu kulturnu povijest. Ova zadarska profesorica i književnica desetljećima oživljava zaboravljene bokeljske teme i ljudske sudbine te ih vraća njihovoj hrvatskoj kulturnoj matici.

Zbog osebujnog stila koji poetičnim rečenicama ispisuje znanstvene činjenice, knjiga Bokeljski zagovori može se čitati i kao vodič i kao udžbenik i kao monografija, ali je i više od toga. Ona je iznad svega plod duboke nade i vjere da Boka kotorska neće postati zemlja zaboravljene povijesti, iseljenih ljudi, čeznuća za zavičajem i da će njezina hrvatska baština ostati i poticaj za daljnja znanstvena istraživanja i poziv na trajno divljenje njezinoj čudesnoj ljepoti.

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla