Učenici OŠ „Drago Milović“ slavili ljubav

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. veljače 2016. - 10:42
Autor: 

Povodom Dana zaljubljenih, jučer je u zbornici Osnovne škole „Drago Milović“ u Tivtu održano „Veče ljubavne poezije“, na kome su sudjelovali talentirani učenici pokazavši kako to oni doživljavaju ljubav.

Na početku večeri, nazočne je pozdravila direktorica Škole Ružica Lazarević.

Večer je bila ispunjena ljubavnim stihovima koje su učenici, osim na svom, recitirali na engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom i ruskom jeziku, te smo tako imali priliku čuti neke od najljepših pjesama svjetski poznatih pjesnika, koji su svoje emocije i ljubav prenijeli na papiru.

Najveći pljesak izazvao je scenski nastup dvoje učenika, koji su se oprobali u ulozi Romea i Julije, jednoj od najpoznatijih ljubavnih tragedija na svijetu, za koji je scenario osmislila profesorica Crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Snježana Čečur. Uz sjajnu pripremu profesorice Katice Čavor, mladi glumci su razgalili srca svih nazočnih.

Cijeli program upotpunili su mali glazbenici koji su dokazali da se ljubav najbolje iskazuje glazbom.

Posebni gosti večeri bili su tivatski pjesnici Dragan Popadić i Andrija Petković, koji su, recitirajući svoje pjesme, istakli kako, s dovoljno ljubavi i iskrenosti, svako može postati pjesnik.

„Mislim da su svi ljudi pjesnici, samo toga nisu svjesni. Treba da probaju, važna je samo iskrenost“, rekao je Dragan Popadić, istakavši kako se ljubavna poezija najbolje piše kad čovjeku nije uzvraćena ljubav.

„Ja ne mogu za sebe da kažem da sam pjesnik. Volim da kažem da sam samo čovjek koji na papir prenosi ono što osjeća, a taj papir je dobar izduvni ventil. Objavio sam do sada šest zbirki poezije, i mene nije briga hoće li mi neko reći jesu li moje pjesme dobre ili loše, meni su najbolje zato što su dio mene i zato što sam ih proživio“, istakao je Andrija Petković, ispričavši nekoliko zanimljivih anegdota iz svog života.

Na kraju programa, učenicima koji su sudjelovali na literarnom konkursu za najljepšu ljubavnu pjesmu uručene su nagrade. Večer je nastavljena uz kolače koje je, za tu prigodu, pripremilo odjeljenje IX5.