Uspješna suradnja s Norveškom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. veljače 2015. - 11:19
Autor: 

Na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru od 10. do 13. veljače održana je obuka  "Offshore Ship Handling"  za osam najboljih studenata Fakulteta sa studijskih programa Nautika i Pomorske nauke.

Studente je prije početka obuke pozdravio dekan Fakulteta prof. dr. Danilo Nikolić i tom prigodom  im poželio uspjeh u savladavanju obuke uz želje za daljnjim uspjesima u studiranju i radu.

Obuka je u izvođenju instruktora kapetana Knut Steinar Dyrkorn-a iz Norveške održana na Offshore simulatoru u Trening Centru Fakulteta. U realizaciji obuke sudjelovao je i kapetan Rajko Čavor iz Tivta.

Održavanje ove obuke je jedan od vidova zajedničkog  projekta Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Alesund University College iz istoimenog grada iz Norveške pod nazivom Montenegro Sustainable Maritime Competence Development Initiative.

Studenti koji su uspješno pohađali i završili obuku dobit će sertifikate izdate od strane Alesund University College na kojemu se ova obuka održava već duži niz godina.

Na Fakultetu za pomorstvo planiraju se nove slične aktivnosti u cilju daljnje realizacije navedenog Projekta i ostvarivanju započete uspješne suradnje s projektnim partnerom iz Norveške.