Ušteda u troškovima iz budžeta Općine Kotor i pripreme novih pravilnika lokalne vlasti

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. lipnja 2017. - 15:27
Autor: 

U cilju transparentnosti lokalne uprave i otvorenosti ka građanima i medijima, Općina Kotor želi da javnost informira o svim aktivnostima koje poduzima nova lokalna vlast, na čelu s predsjednikom Općine, g. Vladimirom Jokićem.

 

Nova općinska uprava dobila je povjerenje građana kako bi prekinula lošu praksu prethodnika. To je razlog zbog kojeg su budžetom za 2017. godinu predviđene značajne uštede u troškovima administracije, pa su za 26.000 eura smanjeni troškovi za mobilne telefone. Također, Općina ubuduće neće plaćati ni više od 30.000 eura za troškove smještaja u Kotoru zaposlenih u Poreskoj upravi i Ministarstvu financija za obavljanje njihovih redovitih djelatnosti tijekom turističke sezone.

 

Podsjećamo, predsjednik Općine Kotor je među prvima donio odluku o prodaji službenog luksuznog automobila Audi A6, koji se nalazi u vlasništvu Općine, kako bi se novac dobiven na ovaj način preusmjerio u rješavanje egzistencijalnih problema onih Kotoranki i Kotorana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U tijeku je tenderska procedura prodaje ovog automobila.

 

Također, predsjednik Općine i drugi općinski funkcioneri za službene potrebe koriste svoja privatna vozila, osim u izuzetnim slučajevima, kad postoji potreba za tim na međugradskim relacijama. U pripremi su i pravilnici kojima će se na detaljan način regulirati korišćenje općinske imovine. Uz to, u tijeku je formiranje komisija za popis i procjenu općinske imovine, nakon čega će građanima, kroz registar javne imovine, biti omogućena kontrola njene uporabe. Najstroža kontrola uporabe javne imovine i javnih sredstava ostat će prioritet ove administracije i u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.