Uz pomoć alpinista i vatrogasaca uklonjena tri stara stabla u Velikom parku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. lipnja 2019. - 8:53
Autor: 

Uz stručnu pomoć alpinista i hidraulične korpe Službe zaštite i spašavanja Tivat, uklonjena su tri stara i nakrivljena stabla pinjola u Velikom gradskom parku, u okviru akcije zamjenske sadnje, na prostoru u neposrednoj blizini parkinga JU OŠ „Drago Milović“ i međunarodne škole Knajtsbridž (Knightsbridge Schools International Montenegro).

„Stabla su bila visoka oko 20 metara, pa su usljed toga i specifičnosti lokacije, uklanjanje obavili alpinista Dejan Verigo iz PK „Subra“ u saradnji sa radnicima „Komunalno“ d.o.o. Tivat i Službom zaštite i spašavanja Opštine Tivat, na čemu se svima zahvaljujemo“, priopćio je Igor Mamula, savjetnik u Sekretarijatu za planiranje prostora i održivi razvoj.

Posebno se zahvaljujemo Službi zaštite i spašavanja koja nam je stavila na raspolaganje specijalizirano vatrogasno vozilo, kako bi rad u ovim ekstremno toplim danima u što većoj mjeri ubrzali i olakšali.

Ranije su u okviru iste akcije uklonjena četiri stabla.

Zamjenska sadnja bit će urađena sadnicama istih vrsta borova, koje su pribavljene i smještene u rasadniku "Komunalno" d.o.o. u parku.