Vatromet mašte, boja i dobrog raspoloženja na Bokeljskoj noći

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. - 10:01
Autor: 

Bokeljska noć, manifestacija koja je stekla status nematerijalnog kulturnog dobra Crne Gore i koja se uspješno održava cijela dva stoljeća, sinoć je još jednom Kotorski zaljev učinila najljepšim na svijetu.

Maštovite dekoracije barki, mladi jedriličari kotorskog kluba Lahor, vatromet s platformi na moru, dio su spektakla na vodi koji je ponovno okupio tisuće posjetitelja i štovatelja ove tradicije.

U điru je sudjelovalo 39 dekoriranih barki, a stručni žiri na čelu s prof.dr. Milenkom Pasinovićem je najmaštovijim kreacijama podijelio fond od 4.000 eura. Prvu nagradu u iznosu od 1.500 eura dobila je barka  - Slonovi, drugu od 1.000 eura barka s maketom Muzeja Perast, a treću u iznosu od 500,00 eura Venecijanska gondola.
Specijalne nagrade dobili su: Konobo moja, Legenda o hobotnici, Kapo Bokeljske noći, Dvije gracijane i Kanader.

Za vatromet s vodenih platformi, u trajanju od šest minuta i s glazbom koja ga je pratila bila je zadužena firma Mirnovec i prvi puta je u Crnoj Gori vatromet izveden na ovaj način.

Nakon spektakla na vodi, goste i furešte je na Gradskoj rivi zabavljao legendarni hrvatski glazbenik, majstor dobrog štimunga Zlatko Pejaković. Glazbom koja je svojstvena ovome podneblju i na radost mnogobrojnih posjetitelja uspješno je završena još jedna fešta nad feštama u Kotoru.

Organizator Bokeljske noći je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a generalni pokrovitelj Općina Kotor.