Večer posvećena stvaralaštvu Dragana Radulovića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. travnja 2017. - 9:36
Autor: 

Večer posvećena stvaralaštvu pjesnika Dragana Radulovića-  „I ti se svijete rimuješ ko dijete“  održat će se u kotorskom Kinu „Boka“ u starom gradu, u ponedeljak 3. travnja, s početkom u 18 sati.

U programu sudjeluju: profesorica književnosti Jelena Đonović,dramski studio „Prazan prostor“ i učenici osnovnih škola iz Kotora.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica, a povodom Svjetskog dana dječje knjige, koji se obilježava na rođendan danskog pisca Hansa Christiana Andersena, 2. travnja.

Dječja književnost je od neprocjenljive vrijednosti, jer putem priča za djecu mogu se objasniti i prilagoditi uzrastu mnoge pojave u prirodi i društvu, dočarati neobični likovi i tako razvijati mašta, vježbati pamćenje i mišljenje.

Djeca mnogo vole priče, pjesmice, uspavanke, pitalice, zagonetke… Zato je važno iskoristiti to dječje interesovanje, onu unutarnju motivaciju i nastojati da dječija književnost nema za cilj samo da zadovolji dječju potrebu za slušanjem zanimljivih sadržaja, nego da se putem tih sadržaja i vaspitno djeluje.