Vučinović: HGI priprema programski zaokret za oktobarske izbore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. - 10:58
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa najavljuje programski zaokret za predstojeće oktobarske izbore, poručujući da će u kampanji biti osvježenje na političkoj mapi Crne Gore.
Nakon lokalnih izbora u Tivtu, rukovodstvo ove partije je uradilo analizu u kojoj su uočene manjkavosti i propusti što je pokazala i anketa koju je sporovela HGI, kazala je za Skla radio predsjednica  Marija Vučinović.
Za predstojeće oktobarske izbore HGI  priprema  kampanju od vrata do vrata kako bi  u neposrednom razgovoru sa biračima predstavili svoje programsko opredsjeljenje.
“Imaćemo lagani zaokret u programskim ciljevima. I dalje ćemo se zalagati da između ostalog imamo i adekvatnu zastupljenost i prilikom zapošljavanja kako u izvršnoj tako i u zakonodavnim institucijama“, kazala je Vučinovićeva.
Programsko opredjeljenje HGI će se bazirati i na rješavanju svakodnevnih životnih problema naših članova i simpatizera.
Ono što je najbitnije, po mišljenju Vučinovićeve i što je dobro je to, da hrvatska zajednica ima svoga predstavnika u parlementu CG, najvišoj zakonodavnoj instituciji.
Sada je već izvjesno da će naš budući parlamentarni zastupnik ili zastupnica biti iz Boke Kotorske i najbolje će artikulisati probleme građana Boke Kotorske, ali i osrtalih krajeva CG.
HGI očekuje da su i birači drugih nacionalnosti prepoznali njihov programski rad, te da će na oktobraskim izborima dobiti i njihove glasove.
Što se tiče vođenja kampanje, Vučinovićeva je sigurna da će HGI biti osvježenje na političkoj sceni Crne Gore.