Za 90. rođendan dobila papin blagoslov

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. siječnja 2022. - 16:14
Autor: 

Jane Počanić najstarija mještanka Kavča u opštini Kotor, za 90. rođendan dobila je blagoslov od pape Franja. Baka Jane ostala je vedrog duha uprkos životnim teškoćama, a posebno plijene njeni stavovi koji pozivaju na poštovanje među ljudima i ukazuju da razlike mogu biti samo prednost. Ona kao Dalmatinka bila je lijepo dočekana u Boki, a kao katolkinja molila se i u pravoslavnoj crkvi.

Za baku Janu Počanić stigao je papin blagoslov za 90. rođendan koji je proslavila nedavno. Vatikan dodjeljuje blagoslov katolicima koji imaju sve sakramente, tj. vjerske obrede i žive vjerskim životom, a povodi su godišnjice rođenja, krštenja, braka ili sveštenička zaređenja. Baka Jane imala je nimalo lak život, ali u miru sa svim ljudima.

Iskreno zahvalna za sve čestitke povodom ulaska u desetu deceniju, najstarija mještanka Mjesne zajednice Kavač u opštini Kotor, zahvalna Bogu na svemu, poziva nas na ljubav i poštovanje.

Župski sveštenik Dražen Kraljić radostan je što je na njegovu inicijativu baka Jane Počanić dobila papin blagoslov, a prošle godine porodica Brkan iz Bogdašića za 60 godina braka.

Miomir Maroš, TVCG