Zahvalnost biračima HGI -ja

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. rujna 2020. - 9:17
Autor: 

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Dragi Tivćani, želim najiskrenije javno uputiti zahvalnost za iskazano povjerenje i vaš glas dat HGI. Svim srcem za Tivat. Neizmjerno smo ponosni na vas, jer vaš glas predstavlja glas za dobro Hvata i svih građana Tivta i Crne Gore.

Trebalo je na izborni dan otrpjeti gužve i izrazito toplo vrijeme te ustrajati da bi svoju građansku obvezu ispunili ne mareći za svoje zdravlje, hvala vam i na tome.

HGI je svojim angažiranjem dobila vaše povjerenje u utakmici, koja nam ni u kom slučaju nije išla na ruku. Kako smo na političkoj sceni imali one očekivane, ali i neočekivane suparnike mora se reći da smo u ovoj političkoj bari bili meta svima. Naviknuti na neprijatne uvjete i izazove, prihvatili smo ih  i mora se reći obranili svoj politički rad i utjecaj, gdje nam je na koncu presudio izraziti fenomen u političkom izbornom inženjeringu -  prevelika izlaznost. Ta izlaznost je kobnija bila i za veća biračka tijela,  a ne za našu zajednicu od skoro 1 posto. Na tome možemo biti ponosni jer nam nitko nije pomagao, a da smo imali sijaset onih koji su odmagali  i to se jasnim prokazalo. I, na tome sam im zahvalan, jer smo dokazali svima da naš rad zaista vrijedi povjerenja 1115 ruku i srca u Crnoj Gori i  521 srca i  ruku u Tivtu.

Kako svaka utakmica broji pobjednike i poražene tako i u ovoj treba čestitati pobjedniku, a to je građanska lista Narod pobjeđuje. Čestitamo vam.

Pobjednik mora biti svjestan svoje odgovornosti, i da ako se slavi, bitno je ne pretjerati u slavlju i ne dovesti do ugrožavanje nečijeg osjećaja slobode i intime. Sve to nije u dobrom duhu Tivta i cijele nam Boke. Bilo je i nije dobro da se ponavlja.

Poraženi, dakako trebaju izvući pouke i biti u svojoj tuzi ili porazu dostojanstveni, otkloniti bahatost I samodostatnost te izvući dobre i korisne pouke što i kako kod sebe moraju na bolje mijenjati.

Čestitam na kraju i medijima,  koji su odradili ozbiljan, kvalitetan i objektivan posao tijekom cijelog izbornog ciklusa. Također,  i Izbornoj komisiji,  koja je u ovim specifičnim i  izvanrednim okolnostima pod posebnim mjerama iznijela maksimalnu regularnost izbornog procesa. Čestitam iskreno svima i pozivam sve da priznaju konačne rezultate izbore.

Srdačno i svim srcem za Tivat.

HGI, Ilija Janović