Završena prva etapa regate „Tisuću otoka“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. rujna 2016. - 9:36
Autor: 

Wild Joe je prva jedrilica, koja je stigla na cilj u Porto Montenegro u sklopu prve etape četvrte regate Tisuću otoka od Rijeke do Tivta. Mađarska jedrilica Wild Joe prejedrila je 277 milja i stigla je na cilj za 49 sati 35 min 53 sec regate.

U akvatoriju Bokokotorskog zaljeva, u srijedu, 21. rujna, održat će se i mala regata pod nazivom Tisuću otoka +2, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa sudionicama  međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška otoka. Regata je otvorena za sve jedrilice s ORC Club i ORC Internacionalnim certifikatima.

Dodjela nagrada pobjednicima i koktel za prvu etapu velike regate Tisuću otoka i regate Tisuću otoka +2, se organizira danas, na bazenu PMYC-a, u 20:00h. Nagrade će biti dodijeljene za prvo, drugo i treće mjesto u svakoj klasi, kao i za najbržu jedrilicu u realnom vremenu.

PMYC dodjeljuje nagradu za najbolje rangiranu jedrilicu na prvoj etapi regate, kojoj je matični vez u Crnoj Gori. Nagrada je besplatan vez u marini Porto Montenegro od rujna 2016. do rujna 2017. godine, koji uključuje i članstvo u Porto Montenegro Jaht klubu.

Flota će natjecanje  nastaviti u četvrtak ,22.rujna ,u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu. Lista sudionika od 21 regatnih tima iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, samo je potvrda koliko je ova regata izazov najboljim svjetskim jedriličarima. Krstaši će proći između više od 1000 jadranskih otoka, među kojima su i otoci Unije, Susak, Premuda, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija.

Fotograf regate je Tivćanin Dalibor Ševaljević, koji već dugo uživa povjerenje organizatora ove prestižne regate.