Završeno snimanje filma Minamata

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. - 9:51
Autor: 

U Tivtu je završeno snimanje filma Minamata u kojoj naslovnu ulogu igra holivudska zvijezda Džoni Dep /Johnny Depp/.

Posljednje scene filmske drame o životu američkog fotografa Judžina Smita snimljene su na „Ostrvu cvijeća“, a prethodno su kadrovi kojima treba da se dočara život u japanskom ribarskom selu u 1972. godine, snimani na Župi i plaži Kalardovo.

Snimanje je počelo u Srbiji, a 10. 3., filmska ekipa je doputovala u Tivat.

Filmska ekipa i producenti naročito su zadovoljni suradnjom s rukovodstvom Općine, općinskim poduzećima, posebno profesionalizmom Službe zaštite i spašavanja, čiji su pripadnici pomagali tijekom cijelog snimanja. Takva zahvalnost je upućena načelniku Službe Zoranu Barbiću i svim vatrogascima-spasiocima. 

Općina Tivat je odobrila lokacije i osigurala podršku u komunikaciji s općinskim poduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena, kao statisti ovog puta bili su  angažirani Japanci zbog tematike kojom se film bavi. Stoga ovog puta nije bilo prilike da statisti budu mještani koji su već sudjelovali  na sličnim snimanjima, budući da su u Bokokotorskom zaljevu posljednjih godina snimana brojna ostvarenja poput „November man“, „Papillion“ i drugi.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu /W. Eugene Smith/. Nakon II. svjetskog rata Smit počinje raditi za časopis Lajf /Life/ i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas /Andrew Levitas/. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit /Aileen Mioko Smith/ i Judžina u adaptaciji scenariste Dejvida K. Keslera /David K. Kessler/. Za izvršnu produkciju zadužena je producentska kuća WIP Films iz Beograda.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs /Ralph Graves/ ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču: razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.