Boravak Kolinde Grabar Kitarović u Vukovaru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 19. siječnja 2016. - 10:25
Autor: 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravila je tri dana u Vukovaru, u svome privremenom uredu u Palači Srijem, gdje joj je svoj ured ustupio župan Božo Galić.  Kolinda Grabar Kitarović odlučila je izmjestiti svoj ured kako bi bila bliže građanima i kako bi Vukovar, barem na nekoliko dana, na simboličan način, bio glavni grad Hrvatske.

Ceremonija je započela u dvorištu zgrade županije himnom i podizanjem zastave. Zastavu je podigla vukovarska mažoretkinja, viceprvakinja Megi Brekalo. Kratke govore održali su gradonačelnik Ivan Penava i župan Galić, izrazivši zadovoljstvo dolaskom predsjednice u Vukovar. Penava ju je nazvao radosnim 'vjesnikom proljeća'.

„Drage Vukovarke i Vukovarci, od srca vam zahvaljujem na tri dana toplog i srdačnog gostoprimstva tijekom kojih je u Vukovaru bilo sjedište moga Ureda. S osobitom radošću i ponosom došla sam u vaš grad, a želja mi je bila skrenuti pozornost na probleme, no ovoga puta s naglaskom na poticanje rasta i razvoja. Tijekom boravka u Vukovaru susrela sam se s predstavnicima političkog, kulturnog i društvenog života, gospodarstvenicima te s mnogim građanima. Također, posjetila sam i Vinkovce, Osijek te Otok i Marince.
Sva lijepa i dragocjena iskustva koja sam prikupila, svi susreti i prikupljene informacije, sve će to biti temelj na kojem ćemo graditi novi odnos prema Vukovaru i Slavoniji. U suradnji s budućom Vladom vaše probleme stavit ću na dnevni red kako bi se započelo njihovo rješavanje“, napisala je predsjednica na svojoj facebook stranici.