Dolazi Sveti Vlaho

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. siječnja 2015. - 10:18
Autor: 

Predvoditelj mise na blagdan sv. Vlaha je porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, koji je kao sjemeništarac pohađao Klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Propovjednik tijekom trodnevlja bit će isusovac dr. Dalibor Renić, profesor na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu.

Trodnevnica uoči blagdana koja započinje u subotu 31. siječnja, ove godine će, zbog obnove crkve sv. Vlaha, biti u katedrali. Misa počinje u 18 sati, a svake večeri nakon mise bit će program pod nazivom „Učenici sv. Vlahu“.  

Uoči blagdana je svečano otvaranje Feste na Kandeloru, 2. veljače, u 15.30 sati, svečana Večernja je u 17.30 u katedrali, a nakon nje slijedi koncert katedralnih zborova. Na blagdan sv. Vlaha, 3. veljače, središnji događaj je svečano euharistijsko slavlje u 10 sati nakon kojeg slijedi svečana procesija Gradom. Poslijepodne u 15.30 počinje pozdrav barjaktara katedrali, biskupima i festanjulima, a završetak feste je u nedjelju, 8. veljače. Toga dana misa na Gorici sv. Vlaha je u 9 sati, a u podne će biti spušten barjak sv. Vlaha u Gradu. Podnevna misa slavit će se u katedrali.