Dubrovačke igre zatvorene bez spuštanja zastave

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. kolovoza 2015. - 9:01
Autor: 

Simboličkim odnošenjem zastave Libertas i isječkom iz predstave "Dubrovačka trilogija" Ive Vojnovića u utorak navečer svečano su zatvorene 66. Dubrovačke ljetne igre.

Sama ceremonija počela je dodjelom Nagrada Orlando za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu, a ovogodišnji su dobitnici Nikola Baće za ulogu Vuka u "Dubrovačkoj trilogiji" i gudački kvartet Hensche, piše Hinal.

Sama ceremonija zatvaranja bila je nešto drukčija nego inače. Izostalo je, naime, tradicionalno spuštanje zastave Libertas, a ravnateljica Dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Mani Gotovac objasnila je kako ona smatra da se "zastava ne smije spustiti, jer se time spušta i sloboda".

"Mislim da smo napravili iskorak prema nečemu drukčijem nego što je to bilo posljednjih godina. To ima svojih briljantnih trenutaka i loših, ali iza svega toga stoji hrabrost prema nekim umjetničkim promjenama. To je ono što pozdravljam", sumirala je Gotovac ovogodišnje Igre te na pitanje novinara odgovorila kako se zastava Libertas ne smije spustiti.

"Nije bilo spuštanja zastave jer se zastava Libertas ne smije spustiti. Ona jednostavno odleprša i čeka iduće ljeto. Kad se spusti, spušta se sloboda, a ja nisam za to", rekla je Gotovac.

Tijekom 47 dana 66. Dubrovačkih ljetnih igara izvedeno je 75 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih, filmskih i likovnih programa, na 15 lokacija, a ovogodišnji je program u Dubrovniku okupio gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta.