Đukanović- Plenković: Integracija u EU najveći interes regiona

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. veljače 2019. - 8:27
Autor: 

 Region Zapadnog Balkana nema većeg interesa od pune integracije u evropske strukture, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u razgovoru sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. Đukanović se sa Plenkovićem sastao u Minhenu, tokom Minhenske bezbjednosne konferencije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, tokom susreta je potvrđen visok nivo saradnje i međusobnog razumijevanja.

„Istaknuta je puna otvorenost Hrvatske za nastavak njene snažne podrške evropskom integracionom procesu Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio na kontinuiranoj podršci u pristupanju NATO i Evropskoj uniji (EU), i naglasio da nema većeg interesa od pune integracije regiona u evropske strukture.

Sagovornici su se saglasili da sva pitanja od obostrane važnosti treba da budu razmatrana u kontekstu zajedničkog interesa sa ciljem daljeg međusobnog povezivanja i jačanja veza.

Đukanović se u Minhenu sastao i sa ministrom vanjskih poslova Slovačke i predsjedavajućim OEBS-a Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno, u razgovoru sa slovačkim šefom diplomatije potvrđen je visok kvalitet bilateralnih odnosa i saradnje dvije zemlje.

„Dogovoreno je dalje jačanje saradnje, uključujući i tokom aktuelnog slovačkog predsjedavanja OEBS-om, čemu će doprinos dati i najavljena posjeta ministra Lajčaka Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.