Grašo za blagdan sv. Dujma snimio koncert na praznom Peristilu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 05. svibnja 2020. - 13:01
Autor: 

Povodom blagdana sv. Dujma grad Split i ​gradska ​Turistička zajednica u suradnji s Dalmacija koncertom​ svojim građanima daruju koncert Petra Graše koji se za ​tu priliku snimao na praznom Peristilu. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u priopćenju podsjeća kako će tradiocionalna splitska Fjera ove godine izostati​, "sveti Dujam će se proslavit​i bez šušura, okupljanja, procesije i mise na Rivi, ​kao i ​tombule​, Sajma Sudamje, bez velikog koncerta i vatrometa, bez svega što ​su građani godinama činili u zajedništvu".

"Ove će godine biti drugačije nego ikad dosad, no unatoč tome vjerujem kako će se blagdan našeg sveca zaštitnika proslaviti u našim srcima i u našim obiteljima. Svim Splićanima, ali i svim gledateljima Hrvatske radiotelevizije, na dan svetog Dujma darujemo koncert Petra Graše s Peristila. Iako smo prisiljeni biti fizički razdvojeni, budimo zajedno u četvrtak ​na​večer ispred malih ekrana u ovoj neobičnoj, drugačijoj i vjerujem lijepoj proslavi​", poručio je gradonačelnik.

 Grašo: Ja sam dijete Splita

 ​Petar Grašo je nakon koncerta izjavio da je dijete Splita, ​da je ​Split​ njegov​ dom bez obzira što posljednjih dvadesetak godina jako malo boravi u njemu. ​Dodaje da nije bilo specifičnih okolnosti ​i on bi nažalost i na ovog svetog Duju bio van Splita. No kako to obično biva, ​kaže Grašo, ​drugačije okolnosti diktiraju nekakav drugačiji životni plan, pa se tako dogodio jedan od najčudnijih i na nekih način najljepših koncerata u ​njegovoj karijeri, a opet koncert bez ijednog čovjeka u publici.

"Da mi je netko rekao prošle godine kako ć​u​ svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen mislio ​bi da je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno ​sam​ sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima​. Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak ​na​večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca​", poručio je Grašo.

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

 (Hina)