Jako nevrijeme zahvatilo Dalmaciju

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 05. ožujka 2015. - 11:17
Autor: 

Zbor orkanske bure u četvrtak ujutro zatvoren je za promet Paški most, u gradu Pagu bura je okrenula parkirani automobil kod crkve sv. Jurja i u more je pobacala plastiče eko kontjenere, a oko 9,30 sati nestalo je električne energije.

Orkanska bura posla je dala i vatrogascima. U gradu Zadru pola sata iza ponoć pripadnici javne vatrogsne postrojbe (JVP) Zadar uklanjali su stablo koje je palo u Kožinu, a jutros su na prometnici u Biogradu također morali uklanjati srušeno stablo.

U Makarskoj su udari bure prelazili 130 km/h, a u Podstrani su interventne ekipe morale ukloniti slomljeni električni stup, javlja RTL.

Kišno nevrijeme praćeno vrlo jakim vjetrom zahvatilo je u četvrtka ujutro Makarsko primorje, bura puše prosječnom brzinom od 70-tak, a s orkanskim udarima i više od 140 kilometara na sat.
U zadnjih 12 sati palo je 17 litara kiše po metru četvornom.

Zbog olujnog vjetra od jutros su u prekidu trajektne linije Makarska - Sumartin na otoku Braču i Drvenik – Sučuraj na otoku Hvaru.

Bura je također, prema informaciji Gradskog centra Osejava u Makarskoj, pričinila manje štete u gradu na prometnim znacima, kioscima, reklamnim panoima i tendama.

Na najvišem biokovskim vrhu Svetom Juri od sinoć pada snijeg, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT na Biokovu. Temperatura se spustila na minus 5,5 stupnjeva Celzija, visina snijega je tridesetak centimetara, a u nanosima i do pola metra.

Ceste na cijelom Primorju su mokre i skliske pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja posebice kod svetišta Vepric nedaleko Makarske, na državnoj cesti D8 kod Baškog Polja te na brzoj prometnici od Baškog Polja do južnog ulaza u tunel Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jakih bočnih udara vjetra.