Održan Festival zelene menestre i vina u Dubrovniku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. prosinca 2014. - 9:58
Autor: 

Ekipa Kuhari športaši pobjednik su  natjecanja u spremanju zelene menestre na petom Festivalu zelene menestre i vina održanom jučer na Grudi, kao završnom događaju Mirisa Božića u Konavlima 2014.

Po izboru 12 ocjenjivačkih žirija, njihova menestra proglašena je najboljom na svijetu, dok su debitantske ekipe DOKAZ ( Dubrovački odvjetnički kuharski amaterski zbor) i Mokošica zauzele drugo i treće mjesto.

U prepunom domu kulture na Grudi, pobjednicima koji su nastupali u sastavu Davor Buconić, Pero Miladin, Mišo Grkeš, Mato Beus, Darko Kunce, Maro Konjevod i Ivo Dragić, nagradu je uručila promotorica manifestacije Jelena Perčin i predstavnik Gullliver travel-a Goran Hrnić.

Najboljom ekipom po izboru publike je proglašena Štalica, dok su kao najbolja vina na manifestaciji proglašena Miljas vina također po izboru posjetitelja.

Ovim događajem završeni su ukupno sedmi Mirisi Božića u Konavlima, koji su otvoreni Božićnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju u  Čilipima, a na kojima su zaživjeli neki novi događaji kao Cavtatska vremeplovna kolenda i priredba Božićni dar konavoske dječice. Također je održan stručni okrugli stol, humanitarna akcija i zaista sadržajni Dani otvorenih vrata konavoskih agroturizama.

Manifestaciju je organizirao Agroturizam Konavle.