Pobjeda HDZ-a na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. rujna 2016. - 10:11
Autor: 

Održani su još jedni neizvjesni parlamentarni izbori u Hrvatskoj. Poznati su privremeni nepotpuni rezultati izbora koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP). Obrađeno je 100 posto biračkih mjesta.

Na izbore je izašlo 52,59 posto birača.

Rezultati su sljedeći:

HDZ i partneri - 61

Narodna koalicija - 54

Most - 13

Živi zid - 8

IDS/PGS/RI - 3

Bandić Milan 365 - 2

HDSSB - 1

Nezavisna lista Željko Glasnović (dijaspora) - 1

Plenković: Otvoreni smo za suradnju sa strankama koje su nam slične

U izbornom stožeru HDZ-a okupljenima se obratio Andrej Plenković.

'Mislim da smo uspjeli u ovoj kampanji unijeti jednu novu kulturu komunikacije, vratiti sadržaj politici i temeljiti kampanju na programu', rekao je Plenković.

'Još jednom ponavljam da smo otvoreni za suradnju strankama koje su nam programski i svjetonazorski slične. Razgovarat ćemo s našim partnerima i dogovoriti platformu za poslije izborne razgovore', poručio je Plenković. 

Nakon Zorana Milanovića koji se obratio u stožeru Narodne koalicije, okupljenima u stožeru Mosta obratio se Božo Petrov čiji je govor prekidan gromoglasnim pljeskom i uzvikivanjem 'Hrvatska', 'Hrvatska'.

'Veliko hvala svima koji su prepoznali Most i dali svoj glas. Uzurpirat ću ovu priliku makar me i osudili radi oovoga da pozovem sve mlade uključitite se u borbu za vašu budućnost. Nisu svi isti', poručio je Petrov koji je na kraju rekao medijima da nekoliko dana uzmu pauzu od Mosta jer su oni svoje rekli.