Predsjednica RH nazočila manifestaciji „Večernjakov pečat“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. svibnja 2019. - 8:33

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u Mostaru na tradicionalnoj manifestaciji „Večernjakov pečat“, koju i ovaj 18. put organizira „Večernji list“.

„Današnji datum zauvijek ćemo pamtiti i zbog događaja koji je bio od životne važnosti za Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Hrvatsku koje su zajedno zakoračile u Ujedinjene narode, čime je započela nova povijesna epoha za narode svih triju država“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako je povijest Bosnu i Hercegovinu učinila zemljom raznolikosti. „Njezini narodi žive i čuvaju svoje kulture, svaki na svoj način pridonoseći njezinim kvalitetama i posebnostima. Ponekad te razlike nije lako živjeti, ali iskustvo nas uči kako je to jedini put napretka i mira. I to je glavna poruka „Večernjakova pečata“ - poruka da su dobrota, plemenitost i humanost temelj svakog pravog uspjeha i napretka“.

Predsjednica je poručila kako je potrebno isticati upravo one ljude koji nas upućuju na istinske ljudske vrijednosti i uče kako u zajedništvu možemo živjeti naše različitosti i kako je to ono čemu i svaka istinska politika mora težiti želi li biti u službi mira i napretka.

„To je ono za što se zalažem i u što duboko vjerujem. Kao hrvatska predsjednica, činit ću sve da bude bolje mojem hrvatskom narodu, ali tražeći dobro za svoje, tražim bolje za sve“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako sve dobro koje želi Hrvatskoj, želi i Bosni i Hercegovini. Dodala je kako Bosna i Hercegovina - u kojoj su Hrvati čvrsti temelj opstojnosti države - u Republici Hrvatskoj ima prijatelja. „Naša je iskrena želja pružiti pomoć u izgradnji ove zemlje kao moderne europske države za sva tri njezina naroda i za sve njezine građane. Djeca i mladost Bosne i Hercegovine zaslužuju budućnost kao punopravni građani suvremene Europe u kojoj prošlost pamtimo, a budućnost ostvarujemo kroz zajedništvo razvoja i općeg napretka“.

„Neka nas stoga „Večernjakov pečat“ učvrsti u motivaciji da još više zagovaramo i promičemo dobro, ljudskost i dostojanstvo svih ljudi i svakog naroda jer jedino tako gradimo najčvršće temelje pravde i mira, kojima svi težimo“, poručila je Predsjednica Republike, proglasivši 18. „Večernjakov pečat“ otvorenim.