Predstavljena Poleksićeva knjiga u Splitu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. listopada 2019. - 10:45
Autor: 

Knjiga Split ljubav bez kraja, crnogorskog publiciste Zorana Poleksića, predstavljena je u tom dalmatinskom gradu, u okviru bogatog muzičko-scenskog programa u organizaciji splitskog Ekološkog društva Bačvice.

Nekadašnji konzul Hrvatske u Crnoj Gori Ivan Škarić i dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, slavni vaterpolista Deni Lusic, pohvalno su u centralnoj splitskoj biblioteci Marka Marulića govorili o štivu crnogorskog autora.

Poleksića je prethodno primio gradonačelnik Splita Andro Krstulovic Opara, u društvu predsjednika Saveza sportova tog grada Nenada Periša i sekretara Kuglaškog kluba Mertojak, najuspješnijeg splitskog sportskog kolektiva, Branka Bosanca.

“U razgovorima na sportske teme, gradonačelnik je pored doprinosa razvoju sporta u Splitu pokazao interesovanje za stanje u Crnoj Crnoj, posebno u vaterpolu i paraolimpizmu, ukazujuci na značaj sporta za osobe sa invaliditetom, pokazujući zavidna znanja iz te oblasti na globalnom nivou”, rekao je Poleksić agenciji MINA.

On će narednih dana imati niz značajnih susreta sa splitskim gradskim, sportskim i kulturnim poslenicima.

Najavljeno je da će 27. oktobra u Hrvatskom narodnom kazalištu prisustvovati premijeri filma Ivanova igra, posvećenog životu i karijeri Ivana Gudelja, nekadašnjeg asa Hajduka i jednog od najboljih jugoslovenskih fudbalera tokom osamdestih godina prošlog vijeka.

Prva Poleksićeva promocija u Splitu, od dosadašnjih pet, održana je u ljeto 2012. u Muzeju sporta, kada je predstavio knjigu Mate –legenda koja živi, posvećana vjerovatno najvećem sportisti nekadašnje SFRJ, trofejnom bokseru Mati Parlovu.

Poleksić je autor 25 knjiga iz oblasti sporta koje su promovisane u više gradova i dražva.

Pored brojnih nastupa u Crnoj Gori i pomenutih pet u Splitu, Poleksić se tri puta predstavio beogradskoj publici i po jednom u Novom Sadu, Puli i Kijevu.

Projekt je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. 

Autor: MINA