Proljeće u Konavlima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. svibnja 2015. - 10:29
Autor: 

Promotivnim predstavljanjem nove Pješačko-biciklističke staze „Ćiro“ nastavlja se program manifestacije „Proljeće u Konavlima“.

Na nekadašnjoj željezničkoj stanici u Mihanićima u nedjelju 10. svibnja s početkom u 11:30 sati, najprije će se kratko predstaviti koncept kojim je staza uređena i signalizirana, a njena daljnja revitalizacija i održavanje nastaviti će se i u budućnosti kroz nove projekte.  Slijedi kratka šetnja  stazom, a potom i prigodni domjenak; ručak u prirodi koji će pripremiti kuharski akademik Božo Lučić.

Ova avanturistička staza, uređena trasom nekadašnje željezničke pruge poznate i kao „štreka“, svakako će biti jedna od atraktivnijih na ovom području, označena smjerokazima i informativnim tablama od Vojskog dola do Karasovića.

Ponedjeljak 11. svibnja  je predviđen za događaj “Konavle pune života“, gdje će konavoski agroturizmi i domaćinstva ugostiti gotovo tisuću učenika s dubrovačkog područja. Program započinje nastupom KUD-a Čilipi ispred crkve sv. Nikole u Čilipima u 9 sati. Nakon folklorne priredbe učenici će se rasporediti u grupama po konavoskim agroturizmima, na kojima će im domaćini prezentirati svoj rad i djelatnost te poslužiti zdravu seosku marendu.

Tijekom cijelog vikenda konavoski agroturizmi otvaraju svoja vrata, a domaćini Vas očekuju na ukupno 14 konavoskih agroturizama.

Program cijele manifestacije, pregled i kontakte agroturizama koji sudjeluju u danima otvorenih vrata možete vidjeti na internetskoj stranici Agroturizma Konavle:  http://www.agroturizam-konavle.hr/hr/proljece-u-konavlima .

Dobrodošli, ljubav je na selu,  proljeće je u Konavlima!