„Proljeće u Konavlima“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. svibnja 2015. - 10:45
Autor: 

Konavle su 10. svibnja pune života -  gotovo tisuću učenika s dubrovačkog područja bili su u obilasku ponude ruralnog turizma ovog područja, čime je nastavljen je program manifestacije „Proljeće u Konavlima“, u organizaciji Agroturizma Konavle. U okviru događaja nazvanog “Konavle  pune života“ , konavoski agroturizmi ugošćuju  učenike, prezentiraju im svoj rad i ponudu te poslužuju zdravu seosku marendu.

Program je započeo nastupom najmlađe skupine KUD-a Čilipi ispred crkve sv. Nikole u Čilipima u 9 sati, gdje su ih dočekali predstavnici Agroturizma Konavle i zamjenik župana DNŽ  Davorko Obuljen. Nakon folklorne priredbe učenici su se rasporedili u grupama i krenuli prema 20 konavoskih agroturizama, na kojima  su se imali priliku upoznati  s načinom pripremanja domaće hrane, pravljenja vina, meda, maslinova ulja, uzgojem pastrva, avanturističkom ponudom, mlinovima, tradicionalnim zanatima i obrtima, kulturnom baštinom Konavala i poviješću te brojnim drugim aktivnostima i vještinama karakterističnima za ruralno područje i život na selu.

Program manifestacije nastavlja se u subotu 16. svibnja „Multiaktivnom utorkom SUD SIT projekta“ i završnim događajem „Konavoski koluri“ dan kasnije, u nedjelju 17. svibnja, kada je predviđen sadržajan program za prijateljsko i obiteljsko druženje u prirodi uz raznovrsne aktivnosti.

Naravno  i  tijekom sljedećeg vikenda konavoski agroturizmi otvaraju svoja vrata, domaćini