Proljeće u Konavlima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. travnja 2016. - 12:11
Autor: 

Proljeće u Konavlima počinje sutra (subota) 16. travnja, organizacijom gastronomsko - zabavne „Večeri Slavonije i Baranje“ u Agroturizmu Carevina u Močićima s početkom u 20 sati. Gosti iz Slavonije će prezentirati svoju kuhinju i vina te počastiti sve posjetitelje svojim specijalitetima, kao što su kulen, kobasice, krvavice, čvarci i čobanac. Prezentirat će tradiciju svog kraja uz nezaobilazne tamburaše.

Dan kasnije, u nedjelju,  s početkom u 14 sati, na krajnjem jugu Hrvatske na Prevlaci, održat će se ekološka akcija „Nek ne bude isto, neka bude čisto“, u suradnji s ekipom zaljubljenika u more i ribolov „Ludo more“.

Manifestacije se nastavlja i vikend nakon toga, za kada je predviđeno pješačenje novom avanturističkom stazom, a završava zadnjim vikendom u travnju, koji je rezerviran za književnu večer, utrku u prirodi i likovnu koloniju.

Posebni gosti ovogodišnje, inače druge po redu manifestacije je komorni zbor „Sete“ iz Francuske, koji će se u srijedu, 27. Travnja,  predstaviti prigodnim koncertom u župnoj crkvi sv. Nikole u Čilipima.

Iz Agroturizma Konavle pozivaju sve koji žele aktivno iskoristiti lijepo proljetno vrijeme i vikende da svakako posjete Konavle, a ulaz na sva događanja je besplatan.