Sad je i službeno: Evo tko su savjetnici nove predsjednice

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 20. veljače 2015. - 11:19
Autor: 

Svog prvog radnog dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odabrala je i savjetnike svog Ureda. Njihova imena Ured predsjednice objavio je u petak.

Kao što se i nagađalo osnovan je Savjet za branitelje kojemu će na čelu biti Ante Deur, predsjednik Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja.

Predstojnikom Ureda predsjednice imenovan je Domagoj Juričić, a Vito Turšić ravnateljem Savjetničkog vijeća Predsjednice. Pročelnica Kabineta predsjednice bit će Anamarija Kirinić dok će glavna tajnica Ureda predsjednice biti Mirjam Katulić.

Natalija Hmelina je šefica Protokola Predsjednice, a njezina zamjenica je Tina Todtling. Luka Đurić je glasnogovornik Ureda predsjednice. Savjetnik za unutarnju politiku je Mate Radeljić, a Josip Buljević je savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost dok je Andro Krstulović Opara savjetnik za društvene djelatnosti.

Savjetnikom za vanjsku i europsku politiku imenovan je Dario Mihelin, a Mladen Pavić je savjetnik za europske fondove, poljoprivredu i ribarstvo.