Tom Jones oduševio Dubrovčane

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2019. - 11:28
Autor: 

Jedna od najvećih živućih glazbenih legendi, pjevač osebujna glasa čija svjetska slava traje više od pola stoljeća, Tom Jones nastupio je u ponedjeljak navečer ispred dubrovačke katedrale pred prepunim gledalištem.

Ovaj spektakularni koncert za koji se tražila karta više, održan je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika u suradnji sa Star produkcijom, a povodom 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara koje se otvaranju 10. srpnja.

Legendarni Tom Jones koncert je otvorio novijom uspješnicom "Burning hell", a u nepuna dva sata izveo je svoje najveće stare i nove hitove poput "Green green grass of home", "You can leave your hat on", "If I only knew".

Prisutne je razgalio vatrenom izvedbom pjesme "Sex bomb", a najvećim pljeskom oduševljene publike nagrađen je nakon otpjevanog bezvremenskog hita "Delilah". Mega zvijezda je bila odlično raspoložena, a publika je na najbolji način uzvratila plešući i pjevajući zajedno s njim.

"Ovaj grad je predivan, prvi put sam ovdje, u šoku sam, kako su sve ovo izgradili?! Sretan sam što sam ovdje", izjavio je za kraj neumorni Jones, te pjesmom "Strange things" završio svoj trijumfalni koncert i oprostio se riječima: "Ne mogu vam obećati da se vidimo uskoro, ali vidimo se čim prije".

Tom Jones u karijeri je objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe.