Bogat kulturni program tivatskog Centra za kulturu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. ožujka 2015. - 13:57
Autor: 

Danas je u Galeriji ljetnikovca Buća održana konferencija za novinare povodom predstavljanja programa kulturnih događaja za  travanj, gdje su nazočni bili u prilici da se upoznaju s kulturnim planovima za Centar kako za mjesec travanj, također  i za ljetni period.

Novoizabrani ravnatelj Centra za kulturu je istakao kako će se truditi da kulturni program Tivta bude bogat i  zadovolji kulturne apetite građana Tivta, pa i šire.

Kaluđerović je najavio premijeru dječje predstave „Pazi, zebru gazi“, ali i izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom  o otkupu eksponata tj. skulpture „Jato“ autora Rajka Šušića, koja će biti izložena na Trgu kulture povodom manifestacije „Noć muzeja“. Kula Buća će biti i gost arheološkog bogatstva koje je u pripremi. Ovogodišnje Purgatorije će nastojati da opravdaju sve ono što i predstavljaju, a to je već tradicionalno ljetno kulturno bogatstvo našeg grada. Kaluđerović je naglasio da će mjesec travanj kulturno biti dostupan, jer će svi ljubitelji umjetnosti biti u mogućnosti da kupe kartu za predstavu po cijeni od dva  eura. Pet predstava će se održati u čast na proteklih 15 godina od premijere predstave  „Bokeški d-moll“.

Urednik programa Neven Staničić obratio se riječima: „Fino je što smo zaokružili ovih petnaest godina produkcije Centra za kulturu Tivat. Na Sterijino pozorište idemo sa „Providencom“ što je zaista jedan lijepi krug, lijepo iskustvo  i potvrda rada Centra. Ukoliko dodamo tome „Purgatorije“ možemo reći da smo radili prave stvari. Otvaramo produkciju pozorišta za djecu što je pravo osvježenje i najava novih ciklusa u Centru“.

Petar Pejaković, redatelj dječje predstave je rekao da se nada da će ova edukativna predstava „ Pazi, zebru gazi“  doprijeti do nove publike i mlađih ljubitelja kazališta.

Umjetnički urednik Dragan Laković upoznao je nazočne s programom koji nas očekuje te dokazao da će travanj, kao i čitavo naredno razdoblje biti kulturno bogato.

Također, očekuje se suradnja  tivatskog Centra s Centrom za kulturu u Radanovićima, kao i Domom za kulturu „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.