„Božanska glad“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. srpnja 2019. - 8:42
Autor: 

Večeras, s početkom u 21:30 sati, u Atriju ljetnikovca Buća  u Tivtu bit će održana četvrta večer Festivala plesnog teatra u premijernom izvođenju plesne produkcije “Zagrebačkog plesnog teatra”, a predstavit će se koreografija Miloša Isailovića BOŽANSKA GLAD.

Kontraverzna, simbolički snažna tema, o fatalnoj ljubavi dvoje ljudi, uobličena je kroz maštovit plesni jezik darovitog koreografa.

Predstava je inspirirana romanom “Božanska glad” hrvatske književnice Slavenke Drakulić, koji govori o dvoje mladih ljudi koji se zatvaraju u svijet opsesije jednog prema drugome.

„Govori o ljubavi koja nema budućnost. O konstantnom traganju za sobom u ljubavi. Koliko smo zapravo gladni, ili smo samo siti toga što imamo te mislimo da zaslužujemo više. Koliko smo spremni zbog gladi ka boljem da rizikujemo i da potencijalno izgubimo sebe? Da li smo spremni voleti uvek ispočetka?  Može li se utoliti ta božanska glad za srećom, pa makar na kraju ubili ono što imamo u sebi, makar ubili ono što smo i u šta vjerujemo“, o predstavi ističe selektorica Jelena Kajgo.

Ovo će biti četvrto od pet večeri festivala, a posljednja večer festivala je na repertoaru 10. kolovoza. Rezervacije i kupovinu karata možete obaviti putem poziva na telefon 069342799, ili na blagajni Ljetne pozornice, radnim danima u periodu od 10-12h i od 19-22h.