Drama “Sedam” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. svibnja 2015. - 10:26
Autor: 

Drama “Sedam”, bazirana na intervjuima sa sedam aktivistica za ženska prava iz različitih dijelova svijeta, bit će izvedena na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković“ Kotor 11. svibnja u 20 sati. Ulaz je besplatan. Karte se mogu preuzeti na biljetarnici Kulturnog centra u ponedjeljak 11. svibnja od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

U pitanju je  scensko čitanje drame koju će izvesti ansambl od sedam istaknutih ličnosti iz javnog života Crne Gore. Ansambl koji izvodi predstavu u Crnoj Gori čini sedam sjajnih javnih ličnosti: Nada Drobnjak (poslanica u Skupštini Crne Gore), prof. dr. Jelisava Kalezić (poslanica u Skupštini Crne Gore), Tea Gorjanc Prelević (direktorica Akcije za ljudska prava), Maja Raičević (direktorica Centra za ženska prava), Fatima Naza (aktivisticaCentra za romske inicijative), Marija Vujović Vukčević (supermodel) i Miroslav Minić (novinar i profesor). Svi oni su svojim sudelovanjem u projektu Sedam dali podršku njegovoj osnovnoj ideji - da je nasilje nad ženama neprihvatljivo i da se ono mora smatrati prioritetnim političkim pitanjem.

Predstavu je režirao redatelj Danilo Marunović.

Predstava “Sedam” izvodi se u organizaciji JU Kulturnicentar “Nikola Đurković” iz Kotora, u suradnji s Centrom za žensko i mirovno obrazovanje “Anima”, Hedda Production AB, Švedskim institutom u Stokholmu i Veleposlanstvom Švedske.